Igår gick vi en promenad hemmavid och vi gick förbi en skog som jag åkt förbi många gånger. Det är en planterad skog där träden står väldigt tätt intill varandra.

Tät skog
Skogen "utifrån". Från gårdagens promenad.

Ikväll tog jag cykeln dit för att se om det är något att fotografera.

Det första intrycket jag fick när jag gick in var hur svårframkomligt det är. Även om det verkar gå små stigar där inne är det väldigt svårt att ta sig fram bland trädens nedre grenverk. Eftersom solen knappt kommer ner till marken är trädens nedre grenar döda, grå och krokiga.

Det andra intrycket var lugnet och tystnaden. Det är vindstilla och tyst och ljud utifrån och från fåglar i trädtopparna verkar eka där inne. Det var en jättemärklig känsla.

Vide från "Mörkskogen".

När det kommer till fotograferingen är det inga problem att ta en trollsk bild. Annars får man använda fantasin lite och försöka fång ljuset som sipprar in eller närbilder. Eller varför inte leka lite med ICM – Intentional Camera Movement.

Efter besöket i skogen fortsatte jag min cykelrunda längs min vanliga rutt och i vad jag kallar rådjurssvängen fick jag syn på en rådjursbock som lät väldigt mycket. Det gick att smyga ganska nära men jag fick aldrig något bra läge att fotografera.